Kerkdiensten Jutrijp - Hommerts

Voorafgaand aan elke dienst is er vanaf 9. 00 uur koffie/thee.

 

Zondag 10 december Christmas Carols 2e zondag van Advent

9. 30 uur ds Jelle Vonk; mmv SneekVocaal.

collecte

 

Zondag 17 december 3e zondag van Advent

9. 30 uur ds Jelle Vonk

collecte

 

Zondag Kerstnacht 24 december in de pastorietuin!

20. 00 uur ds Jelle Vonk; m.m.v het gelegenheidskoor olv Hans Wempe

collecte

Maandag 1e kerstdag

9. 30 uur ds Jelle Vonk m.m.v. ons korps Ere zij God.

 

Zondag 31december Oudjaardienst .

9. 30 uur. ds Jelle Vonk

collecte

Zondag 07 januari 2024 Pitstop: Nieuwjaarbegroeting.

11. 00 uur (koffie vanaf 10. 30 uur)

 

*************************************

 

Nadenker:

 

‘Alzo lief heeft God de kerk gehad dat hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft… ‘ of: ‘Alzo lief heeft God de wereld gehad dat hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft…. .?’  

Oproep: We zijn blij dat Cor Bouma zich bereid heeft verklaard om deel uit te gaan maken van de kerkenraad. Namens Sjoerd, Klaas, Annet, Gonny, Tietsje, Mient, Els en ondergetekende: van harte welkom, Cor! We zijn blij dat gemeenteleden hun verantwoordelijkheid nemen en bestuurlijk hun talenten willen inzetten aan de opbouw van onze kerkelijke gemeente. De bevestiging zal plaatsvinden op zondag 21 januari 2024.

Bij de diensten.

Van harte welkom in de kerk! We leven in de tijd van het wachten en het komen. Aan het einde van het jaar doet de media altijd breed verslag van wat er zoal het afgelopen jaar de revue is gepasseerd. En hoe vaak denk je wel niet: o ja, dat is waar ook. Veel gebeurtenissen verdwijnen snel uit het geheugen. En de ophef die eerder ontstond is alweer geluwd en ingewisseld voor een andere ophef. Is het de ene keer de stikstof, een paar maand later is het migratie en weer een andere keer…..  . Zo leven we en worden we geleefd door de waan van de dag. Is er dan nog een thema dat ons door alle tijden raakt, in beweging brengt en verbind? Kerst is een periode van gezelligheid, maar voor velen gelukkig (!) ook nog steeds een tijd van bezinning. De kaarsen branden stil en zacht. We zijn blij om bij elkaar te zijn, met elkaar het goede van het leven te delen (ook al knaagt een gevoel van: wij wel en zoveel anderen op de aarde niet). Vrede op aarde, in mensen een welbehagen. Ik hoop niet dat we dat verlangen ooit zullen verliezen aan de onverschilligheid. In onze wekelijkse samenkomsten brand die vlam van ons verlangen, de vlam van ons geloof: het licht van Christus! Zondag 10 december zal SneekVocaal Christmas Carols zingen en zullen we luisteren naar wat de Bijbel ons te vertellen heeft. Zondag 17 december lezen we weer uit een van de brieven van Paulus. Thema: Wachten tot je een ons weegt? Zondag 24 december wordt spannend: de kerstnachtdienst bij ons in de tuin. Gaat dat lukken of niet? Dat hangt van het weer af! (Bij slecht weer komen we samen in de kerk). Aanvang 20. 00 uur. Zondagmorgen 31 december is de oudjaarsdienst en zondag 7 januari (Pitstop, koffie vanaf 10. 30 uur) is de nieuwjaarsbegroeting. Wat past dan beter in deze tijd om te zeggen en te zingen: Komt allen tezamen, jubelt van vreugde!

In memoriam Eelke van Netten.

 

Eelke van Netten werd geboren in de Hommerts op 16 juli 1944. Hij was de oudste zoon van Tjeerd en Neeltje van Netten, in een gezin van vier kinderen. Als jongen ging hij naar de ambachtschool, waar hij begon als meubelmaker en langzaam maar zeker zijn vaardigheden uitbreidde naar de bouw en andere vakgebieden. In juni 1967 trad hij in het huwelijk met Ginie en datzelfde jaar verwelkomden ze hun dochter Sandra. Twee jaar later werd hun gezin compleet met de geboorte van zoon Robert. In 1976 besloten ze te verhuizen naar Jeltewei 108, een boerderij die een grondige renovatie nodig had. Eelke, met zijn handige handen, stortte zich op dit project en transformeerde de boerderij tot een warm thuis voor familie, vrienden, buren en buurtbewoners. Naast zijn inzet voor zijn gezin en de boerderij,

zette Eelke zich ook in voor de gemeenschap in de Hommerts. Hij was maar liefst 40 jaar lid van de ijsclub de Iendracht en droeg bij aan de naam van de lokale speeltuin, "De Far Hoeke”. Groot was zijn geluk en dankbaarheid met de geboorte van de kleinkinderen. Maar naast de blijdschap was er ook verdriet. In 2001 kregen Eelke en Ginie te horen dat Ginie ernstig ziek was. Zij kwam, na een moedige strijd, in 2012 te overlijden. Na een tijd alleen door het leven te zijn gegaan ontmoette hij Griet, met wie hij een fijne tijd mocht hebben. Eelke van Netten was een opmerkelijke man, een liefdevolle vader, Pake en vriend. Zijn passie voor het leven, zijn onvermoeibare inzet voor zijn gezin, kleinkinderen en gemeenschap, én zijn muzikale talent zullen altijd in onze harten voortleven. Tijdens de uitvaartplechtigheid herdachten wij zijn leven in het licht van de woorden van 1 Korinthe 13, 1 - 13. Woorden van geloof, hoop en liefde. Wat stelt ons doen en laten voor, als het niet gevoed wordt door de liefde? Met liefde deelden we met elkaar herinneringen aan Eelke, met geloof en hoop dat niets ons kan scheiden van Gods liefde brachten we hem naar zijn laatste rustplaats.

 

Gedachtenisdienst.

 

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar wordt in veel protestantse kerken de gemeenteleden herdacht die het afgelopen jaar zijn komen te overlijden. Op 26 november jl. werden in ons midden met liefde, eerbied en respect herdacht:

 

dhr Jisk Bijlsma:                                            geboren op 26 mei 1930

overleden op 30 maart 2023

in de leeftijd van 92 jaar.

mw Yke van der Schaaf - Schotanus:           geboren op 20 augustus 1930

                                                                       overleden op 24 juni 2023

                                                                       in de leeftijd van 92 jaar

dhr Herre Nieuwenhuis:                                geboren op 18 maart 1947

                                                                       overleden op 2 augustus 2023

                                                                       in de leeftijd van 76 jaar.

mw Trienke Wittermans - de Haan:              geboren op 2 oktober 1933

                                                                       overleden op 9 september 2023

                                                                       in de leeftijd van 89 jaar

dhr Eelke van Netten:                                               geboren op 16 juli 1944

                                                                       overleden op 27 oktober 2023

                                                                                              in de leeftijd van 79 jaar

 

  Ha Goeie!

Voor alle inwoners van Jutrijp-Hommerts en omstreken willen we één keer in de maand een gezellige ochtend organiseren in het Dorpshuis “Oan it Far”. Gekozen is voor iedere derde woensdagochtend van de maand. Wat is hiervan het doel? Elkaar regelmatig ontmoeten, een goed gesprek , bijpraten, koffiedrinken, spelletje doen, handwerken, bingo, noem maar op, elk idee is welkom. In deze agenda passen ook de kerkelijke hoogtijdagen zoals Pasen en Kerst.De eerstkomende ochtend is op 17 januari. De organisatie is in handen van: zorggroep “Foar elkoar”, activiteitencommisie en de Kerk. Iedereen is welkom, jong en oud(er). Namens de werkgroep Annie Braaksma, Anneke Posthuma en Els van Os.

 

Dankstond 2023.

 

Op 1 november jl. was de jaarlijkse dankstond viering van de 3 kerken: Heeg, Jutrijp-Hommerts en Woudsend. Deze keer was de viering in de Johannes de Doperkerk in Hommerts. Voorgangers waren: ds Annelieke Warnar- van den Berg (Heeg), pastor Elly Stellingwerf-Vinke (Woudsend) en Jelle Vonk (Jutrijp-Hommerts). Het was een fijne viering.Omdat we met de dankdag dankbaar zijn voor het eten wat er elke dag weer is, is er gecollecteerd voor de voedselbank in Sneek. Tevens kon men houdbare producten inleveren. Het is een groot succes geworden. De collecte heeft € 220 opgebracht en via de bank zijn er nog giften binnengekomen ad € 270. De volgende dag zijn er 2 kratten met producten bij de voedselbank afgeleverd. De 3 diaconieën willen alle mensen bedanken voor de meegebrachte producten en de financiële bijdrage.

Diensten

  • zondag 28 april - 9.30 uur

    voorganger      ds. J. Vonk

    organist           Klaas Booy

    koster              Joop v.d. Goot

     
  • zondag 5 mei - 10.30 uur

    voorganger      ds. L. Westra

    organist            Hessel Jaasma

    koster               Watte Abma

    bijzonderheden: Pitstop-viering Fryske tsjinst