Kerkdiensten Jutrijp - Hommerts

Voorafgaand aan elke dienst is er vanaf 9. 00 uur koffie/thee.

 

Zondag 08 oktober Viering Schrift en Tafel

9. 30 uur ds Jelle Vonk

collecte Missionair werk

 

Zondag 15 oktober  

9. 30 uur ds Jelle Vonk

collecte Eigen gemeente/Kerk

 

Zondag 22 oktober

9. 30 uur ds E. Stellingwerf - Vinke

collecte Werelddiaconaat /Indonesië.

Zondag 29 oktober  

10. 30 uur. ds D. E. Hofstra

collecte Eigen gemeente.

 

*************************************

 

Nadenker:

 

Geluk is het vermogen te kunnen zeggen: Ik heb voor bepaalde waarden geleefd en op grond daarvan gehandeld (Jonathan Sacks).

Bij de diensten.

Van harte welkom in de kerk! Ga je mee? is het jaarthema van de PKN. Wij zijn, zoals jullie weten, op weg gegaan naar en in Jorwert. 30 Gemeenteleden gingen mee. Een pracht start met al even prachtig weer!  In ‘Tusken de Wymerts’ staat het verslag en  prachtige foto’s. De eerste Pitstop dienst is inmiddels achter de rug. In kleine groep legden we ‘onze kaarten op tafel.’ Zondag 8 oktober vieren we met elkaar het Avondmaal: de tafel van gedachtenis en verwachting; van heling en vernieuwing. Brood en wijn uit hand van de Heer, in wiens sporen wij treden en het brood en wijn van ons dagelijks leven delen met de mensen in onze omgeving. De komende tijd wijk ik  af van het leesrooster en wil aandacht besteden aan de man die van vervolger tot navolger van Jezus werd: Paulus. Eigenlijk werd hij voortrekker. Op zijn manier ging hij met Jezus mee en ondernam onvermoeibaar verre reizen: om geloof, hoop en liefde te zaaien. Op 8 oktober zal de nadruk vooral liggen op zijn worsteling en maak ik een vergelijk met de worsteling van Jakob met de engel. De 15 oktober lezen we uit zijn brief aan de Galaten. Een emotionele brief! Op 22 oktober is mw E Stellingwerf - Vinke te gast en op 29 oktober ds Hofstra. Beiden niet onbekend.

In memoriam mw Trienke Wittermans - de Haan

Trienke de Haan werd op 2 oktober 1933 geboren in Zurich. Zij was nog jong toen haar moeder kwam te overlijden. Na eerst een tijdje bij een oom en tante in Harlingen te hebben gewoond, bracht zij uiteindelijk haar jeugd door bij pake en beppe in Oudemirdum. In 1958 trouwde zij met Johannes Wittermans. Zij gingen wonen in Hommerts. Uit hun huwelijk werden twee kinderen geboren: Willem en Hannie. Trienke haar leven werd gekenmerkt door hard werken. Van jongs af aan stak zij de handen uit de mouwen. “Daar wordt een mens niet slechter van,” zei ze altijd. Tot haar groot verdriet overleed in 2005 eerst haar man Johannes en in 2018 haar zoon Willem. Een groot gemis. Ondanks alle pijn en verdriet, behield Trienke haar positieve inslag en kon zij genieten van het vele goede dat het leven haar te bieden had. Op 9 september werd zij onwel en is zij plotsteling overleden. In de dienst herdachten wij haar leven in het licht van psalm 139. In de psalm wordt de innige verbondenheid tussen God en mens verwoord. Waar je ook gaat of waar je ook bent, je bent gekend door God. Zo ervoer Trienke haar leven. Een leven dat zich mocht koesteren in Gods licht en in Zijn nabijheid. In dat geloof hebben wij met velen afscheid van haar genomen. Dankbaar voor wie zij was, wat zij aan liefde en aandacht aan anderen heeft gegeven. Wij koesteren de herinneringen aan haar en hebben haar teruggegeven aan haar Schepper. In Zijn hand is zij veilig en geborgen.

De rekken oer 2022”

Koartby ha wy de rekken oer it jier 2022 fan it KKA tastjoerd krigen.

Dizze moat troch de gemeente goedkart wurde.

In gearfetting leit klear yn ‘e tsjerke op snein 1 en snein 8 oktober. De folsleine rekken leit by ús foarsitter. Elk dy’t dizze ynsjen wol, wurdt frege hjiroer kontakt mei him op te nimmen.

De Tsjerkrintmasters hâlde de sitting op freed 13 oktober fan jûns 7 oant 8.

Foar in neiere taljochting kin elk dan ek yn ‘e tsjerke terjochte. 

 

Activiteiten Ga mee! (Jaarboekje).

 

Inmiddels is het boekje met onze activiteiten voor het komende seizoen bij jullie op de mat gevallen. Waar je even rekening mee moet houden is dat sommige data kunnen veranderen. Dat wordt natuurlijk ruim van te voren gecommuniceerd, maar bij deze zal ik er nu alvast één noemen: de Bruce Springsteen event zal niet op zaterdagavond 6 april plaatsvinden, maar op zondagavond 14 april (!). De kerk zal vanaf 19. 00 geopend zijn en om 19. 30 uur starten we. Ds Vijko Top uit Sneek zal vertellen over de drijfveren van Bruce Springsteen en zijn soms (zeer) aangrijpende liedjes. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je voortaan met hele andere oren naar zijn liedjes zult gaan luisteren. De band zal gevormd worden door tal van plaatselijke muzikanten. Wie bij Skoubrege is geweest weet hoeveel muzikaal talent er in Jutrijp-Hommerts rondloopt. Ook deze keer zal het jullie verrassen! Eén ding weet ik zeker: het wordt een pracht avond! Ga je mee? 

Ook is de datum voor de Huiskamerconcerten bekend: zondag 18 februari. Maar daarover in een later stadium meer. Ja, in onze kerk en in onze Mienskip zit muziek! Maar er is meer! Er wordt ook diepgang gezocht in ontmoeting en gesprek. Daarvoor is er een gesprekskring. We laten gelijkenissen van Jezus tot ons spreken. De Bijbel is immers niet alleen een boek dat gelezen wil worden, maar wil vooral tot ons spreken. Vandaar de titel voor de gesprekskring: de sprekende Bijbel. Doe je ook mee? De kring staat nu nog op de avond gepland, maar kan ook overdag gehouden worden. Laat het weten,  ga en doe mee!!!

27 oktober: Koffieochtend senioren met oud-Hollandse spelen.

We hebben als kerkelijke gemeente goede contacten met de zorggroep ‘Foar elkoar!’ Met elkaar hebben we nagedacht hoe we elkaar wederzijds kunnen versterken en ondersteunen. Daarom organiseren we samen met de zorggroep op vrijdagmorgen 27 oktober om 10. 00 uur in het dorpshuis Oan it Far een koffieochtend met oud- Hollandse spelen. Iedereen die zin heeft in een praatje, een lekker kop koffie en een spelletje is van harte welkom. Het zou mooi zijn als je iemand meeneemt, waarvan je weet dat hij of zij vaak alleen thuis zit. 

Vrijdag 27 oktober 10. 00 uur dorpshuis Oan it Far koffieochtend met Oud-Hollandse spelen.

Herfstvakantie ds Jelle Vonk

Vanaf 21 tot 29 oktober ben ik afwezig i.v.m. de herfstvakantie. Bij bijzonderheden worden jullie verzocht contact op te nemen met de voorzitter Els van os of de scriba Gonny van de Berg. 

ds Jelle Vonk

Diensten

  • zondag 28 april - 9.30 uur

    voorganger      ds. J. Vonk

    organist           Klaas Booy

    koster              Joop v.d. Goot

     
  • zondag 5 mei - 10.30 uur

    voorganger      ds. L. Westra

    organist            Hessel Jaasma

    koster               Watte Abma

    bijzonderheden: Pitstop-viering Fryske tsjinst